søndag, mars 22, 2015

GLUTENFRIE OG SUKKERREDUSERTE: PÅSKE-PLETTER, JULEKAKER ELLER CHOCLATE CHIP COOKIES!



















300 gr. marg smeltes og avkjøles (ikke koke)
1 cup brunt sukker
1 cup Sukrin Gold
1/4 cup farin
3/4 cup tagatesse
4 egg

Dette (over) røres sammen i miksmaster, før du tilsetter blandingen med det tørre (nedenfor), litt etter litt:

2 ts bakepulver
2 ts salt
4 ts vaniljeekstrakt
2 cups (glutenfritt) mel
2 cups mandelmel (kvernede mandler)
1 cup mandelmel (brunt, om du har)
1 cup malte hasselnøtter
Havregryn etter behov - se nedenfor: 

Ha det tørre i det våte, og rør det inn til jevn litt kram masse.
Hvis massen du nå har er slapp, så spe den med havregryn (jeg brukte 5 dl. havregryn en gang, og en annen gang ikke noe - det vil avhenge av meltypen du bruker, eggstørrelse etc.) Prøvestek gjerne, flyter kakene ut og smelter i ovnen, så tilsetter du mer havregryn.

Bruk et par spiseskjeer for å legge kakene på brett, og bruk gjerne hansker for å klappe og forme dem.

Pynt: 
Legg på 3/4 tranebær og klapp ned en "klype" gresskarkjerner for å "pynte" litt på juleplettene. Lager du disse til påske, vil du kanskje erstatte tranebærene med gul tørket frukt - tørkede mangobiter f.eks.
Ønsker du choclate chip cookies, så tilsetter du skjokoladebiter - en pose Freia Smelt skjokolade biter med 70% kakao vil være passe for denne oppskriften.

Kakene stekes på brett midt i ovnen (varmluft) på 180 celcius - i  ca.11 min (til gyldne).



Ingen kommentarer: