Dette brødet smaker bedre enn Hexebergs verdens beste lavkarbobrød og kan også lages glutenfri. Det smaker bedre fordi det er "tyngre"!
Alle varene fås i vanlig matvarebutikk, men Cornelis-melet er kjøpt på helsekost. Det koster forøvrig altfor mye (139 kr.), så man kan jo ikke bruke en pose pr. brød - det er jo galskap!
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til Charlotte, men byttet ut noen ingredienser, og doblet oppskriften.
9 egg
3 ss Creme fraiche (brukte den til Vita - Hjertegod).
200 gr. Cottage cheese
4-5 dl vann
2 ss Olivenolje
Blandes i mikseren
80 gr. linfrø
30 gr. sesamfrø
40 gr. gresskarkjerner (males)
50 gr. solsikkekjerner (males)
200 gr. mandler
Males (tok mandlene for seg, og de andre frø og kjerner sammen)
30 gr. sesamfrø
40 gr. gresskarkjerner (males)
50 gr. solsikkekjerner (males)
200 gr. mandler
Males (tok mandlene for seg, og de andre frø og kjerner sammen)
200 gr. Cornelis - Mel og frøblanding, halvgrov (glutenfri)
60 gr. fiberhusk
60 gr. kruskakli (erstattes med mandelmel hvis du ønsker glutenfritt brød)
4 ts bakepulver
2 ts salt
Tilsett det tørre i det våte, og klapp deigen ned i en stor brødform
Stekes på 180 grader i en time, på nederste rille.
Avkjøles på rist, pakket inn i kjøkkenhåndkle.
60 gr. fiberhusk
60 gr. kruskakli (erstattes med mandelmel hvis du ønsker glutenfritt brød)
4 ts bakepulver
2 ts salt
Tilsett det tørre i det våte, og klapp deigen ned i en stor brødform
Stekes på 180 grader i en time, på nederste rille.
Avkjøles på rist, pakket inn i kjøkkenhåndkle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar