torsdag, februar 19, 2015

JEANETTES'S GLUTENFRIE LAVKARBO-BRØD

Bilde av et lavkarbobrød














Dette brødet smaker bedre enn Hexebergs verdens beste lavkarbobrød og kan også lages glutenfri. Det smaker bedre fordi det er "tyngre"!
Alle varene fås i vanlig matvarebutikk, men Cornelis-melet er kjøpt på helsekost. Det koster forøvrig altfor mye (139 kr.), så man kan jo ikke bruke en pose pr. brød - det er jo galskap!
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til Charlotte, men byttet ut noen ingredienser, og doblet oppskriften.

9 egg 
3 ss Creme fraiche (brukte den til Vita - Hjertegod).
200 gr. Cottage cheese
4-5 dl vann
2 ss Olivenolje

Blandes i mikseren
80 gr. linfrø 
30 gr. sesamfrø
40 gr. gresskarkjerner (males)
50 gr. solsikkekjerner (males)
200 gr. mandler

Males (tok mandlene for seg, og de andre frø og kjerner sammen)
200 gr. Cornelis - Mel og frøblanding, halvgrov (glutenfri)
60 gr. fiberhusk 
60 gr.  kruskakli (erstattes med mandelmel hvis du ønsker glutenfritt brød)
4 ts bakepulver
2 ts salt 

Tilsett det tørre i det våte, og klapp deigen ned i en stor brødform 
Stekes på 180 grader i en time, på nederste rille.
Avkjøles på rist, pakket inn i kjøkkenhåndkle.  

Ingen kommentarer: