tirsdag, februar 09, 2016

LAVKARBO KNEKKEBRØD - GLUTENFRITT

















Kennebrød er så godt - det kiler i magan!
Det er stor prisforskjell på frø i butikkene. Jeg har laget en oversikt, og pris pr. brett av disse vil være ca. 40 kroner hvis frøene kjøpes på Coop Extra (pris fra desember 2016) - bortsett fra hampfrø som kjøpes i Danmark for 240 kr. for kiloen og chiafrø på Spar, til 149.50 pr. kilo. Har du ikke en venn i Danmark, så skapff deg en!
Med et brett som gir 16 knekkebrød, så blir det kr. 2.50 pr. knekkebrød om du handler sesam-, solsikke-, lin-, chia-frø og gresskarkjerner i Norge. Kjøper du frøene i Sverige, så slipper du unna med halve prisen (ikke hampfrø, de har jeg ikke fått sjekket enda hos søta bror enda).
Samlet kilopris på frøene  kjøpt i Norge er 410 kr. for en kilo av hver frøtype, mens du på harry-handelen kun må ut med 213.50 for samme handleposen. Det vil si at tar du turen så blir prisen pr. knekkebrød kun kr.  1.25. Disse pakkene med knekkebrød på ca. 8 stk. pr. pose selges omkring 50 kr. her på berget. I harry-land og med min oppskrift får du samme kvanta for 10 kr. og med en mye bedre smak. Her har du oppskriften - værsågo'

Oppskriften ved bruk av desilitermål: 

1 dl linfrø
0.5 dl. hampfrø (kan bruke linfrø som erstatning)
0.5 dl. shia-frø
1.5 dl. gresskarfrø
1 dl. sesamfrø (kan erstattes med 1 dl. solsikkefrø)
1 dl. solsikkefrø
1 egg
2 ts. salt
1.5 dl. kaldt vann
2 ts fiberhusk

Oppskriften ved bruk av måleskje som er 1/4 cup - det går kjappere:
1 måleskje shiafrø
2 måleskjeer sesamfrø
3 måleskjeer linfrø
1 måleskje hampfrø
2 måleskjeer solsikkefrø
3 måleskjeer gresskarfrø

+ 2 ts fiberhusk

Bland egg, salt og vann - visp dette.
Tilsett det tørre og rør inn.
La røren hvile/trekke i en time.

Så noen shia-frø mens du venter, i bomull - slik som man gjør med karse. De smaker godt, og pynter opp mot lysere dager c",) Spirer på 1, 2, 3 - dager!

Når røren har trekt ferdig, så sprer du den ut på et bakepapir på stekebrettet, og klapper det jevnt ned med en slikkepott. Sett shia-frøene i vinduskarmen, og knekkebrødene i ovnen.

Stekes på 125 grader først i 20 min, så ruter du opp med en pizzarulle 4*4 knekkebrød (16 stk), og fortsetter stekingen i 90 min.
Du kan gjerne la dem stå i ovnen i flere timer etterpå - f.eks over natten mens ovner kjøler av.

Oppskriften er hentet fra boken: LCHF: Spis deg mett og glad - Jane Faerber. Boken kan kjøpes på Spar-butikker.

Næringsinnhold pr. knekkebrød (når deigen er delt i 16 deler)

Proteiner: 5.8
Karbohydrater: 4.7
Fett: 10
Kostfiber (fra fiberhusk): 8.5 gr

Energi: 130 kcal



Ingen kommentarer: