torsdag, juli 23, 2015
RIPSSAFT OG RIPSGELE - SUKKERFRI
Plukk deg en nesten full tillitersbøtte med rips, og du får ...
RIPSSAFT:
3 kg rips
1 kurv bringebær
0,5 dl vann pr. kilo rips (1,5 dl på 3 kg)
Bærene skylles, tilsettes vannmengden og bringebærene og stampes med potetstapper, før den settes kaldt over natten (i kjøleskap). Bringebærene kan sløyfes, men gir en god smak.
Tilsett 1 dl. tagatesse og 1 dl sukrin gold pr. dl. ferdig silt saft (og bland gjerne sukkeret før du rører et inn i vesken (hindrer tagatessen for å klumpe seg)). Gi dette et oppkok og avkjøl.
Frys ned i melkekartonger, eller sett i kjøleskap.
RIPSGELE:
1,5 kg rips
3 dl vann
500 gr tagatesse
500 gr sukrin gold
smaktilsettes med noen dråper natreen etter hvor søt man ønsker den ...
Kokes opp under svak varme, og står til trekking i maks 20 min - til de "saftes".
Sil av saften i et klede ( jeg brukte skinkepose), og la den sive natten over slik at så mye som mulig av pektinene (som gjør gele'n stiv) kommer med.
Dagen etter:
Kok opp saften ved å tilsette 3 dl tagatesse litt og litt underveis. Skum av under koking, og smak gjerne på skummet om den er søt nok. Smak til med sukrin Gold hvis du trenger mer søtsmak. La det småkoke til det stivner (alt fra 20 til 40 min). Når skummet stivner, er det stivt nok.
Hell gele'n på rene varme glass (steriliseres på 140 grader i stekeovnen i minst 20 min), og la de avkjøle seg før du setter dem mørkt og kaldt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar