Oppskriften er hentet fra Mer enn bare ord, og endret litt på ...
FREMGANGSMÅTE:
- Bland mel, gjær, sukker, honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.
- Finhakk de soltørkede tomatene (og evt oliven og fetaost om du vil ha det i) og rør det inn.
- Hev deigen under håndkle i 1 time i stekovnen på varmluft - 35 grader, og rør ned deigen et par ganger underveis, hvis du vil ha den seig når brødet er ferdig.
- Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett krydder og rør sammen.
- Legg bakepapir i en langpanne, og «hell» den ferdighevede deigen i en langpanne og fordel utover.
- La gjerne deigen hvile seg i 15 min igjen i ovnen på 35 grader, etter du har fordelt den utover.
Foccaciadeigen:
1 kg hvetemel1 pakke tørrgjær (blå pk)
2 ss honning
1 ss sukker
1 ss sukrin gold
1 ts salt
Ca 9 dl lunket vann
Oljeblanding
- 1 – 2 dl olivenolje (jeg kjøpte en pk. fetaost med oliven og hvitløk, og tok oljen herfra og bøtet så på med resten av olivenolje, til 1 dl.)
- 1 ts rosmarin
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- 1 ts basilikum
Topping:
- Soltørkede tomater (Evt oliven, fetaost, fersk rosmaring - etter ønske)
- Fingersalt (Maldonsalt)
- Oljeblandingen
Stekes på 220 grader i 15 min - til gyllen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar