fredag, januar 30, 2015

VERDENS BESTE FOCACCIA
















Oppskriften er hentet fra Mer enn bare ord, og endret litt på ...

FREMGANGSMÅTE:
  1. Bland mel, gjær, sukker, honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.
  2. Finhakk de soltørkede tomatene (og evt oliven og fetaost om du vil ha det i) og rør det inn.
  3. Hev deigen under håndkle i 1 time  i stekovnen på varmluft - 35 grader, og rør ned deigen et par ganger underveis, hvis du vil ha den seig når brødet er ferdig.
  4. Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett krydder og rør sammen.
  5. Legg bakepapir i en langpanne, og «hell» den ferdighevede deigen i en langpanne og fordel utover.
  6. La gjerne deigen hvile seg i 15 min igjen i ovnen på 35 grader, etter du har fordelt den utover.

Foccaciadeigen:

1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær (blå pk)
2 ss honning
1 ss sukker
1 ss sukrin gold
1 ts salt
Ca 9 dl lunket vann

Oljeblanding

  • 1 – 2 dl olivenolje (jeg kjøpte en pk. fetaost med oliven og hvitløk, og tok oljen herfra og bøtet så på med resten av olivenolje, til 1 dl.)
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum

Topping: 

  • Soltørkede tomater (Evt oliven, fetaost, fersk rosmaring - etter ønske)
  • Fingersalt (Maldonsalt)
  • Oljeblandingen
Stekes på 220 grader i 15 min - til gyllen.

Ingen kommentarer: