Dette trenger du:
- 500 gram karbonadedeig (jeg har også brukt svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig)
- 1 egg
- 1 løk
- 3 båter hvitløk (eventuelt hvitløkspulver)
- 2 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts chillipulver
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 1 ts potetmel
- 1 dl melk (eventuelt kefir/surmelk)
- 1 boks hermetiske tomat
- Poteter (en pose med frosne potetbåter er både lettvint og godt)
- Tzatsiki (greske kjøttboller, ikke sant)
- Og eventuelt en salat (Jeg kutter som regel opp bare tomat og agurk til denne retten)
- Bland alle ingrediensene (bortsett fra de hermetiske tomatene, poteter og tzatsiki) godt sammen og sett deigen i kjøleskapet så smaken får fordelt seg i et par timer.
- Stek små kjøttboller i pannen
- Tilsett hermetiske tomater og la det trekke en fem minutters tid
- Stek potetene i ovnen slik at de er ferdige innen kjøttbollene er ferdig
- Server!
Anne har også en knallgod oppskrift på tzatsiki.
Dette trenger du:
- 1/2 l youghurt naturell
- Agurk
- Hvitløk
- Pepper
- Basilikum
- Skrell og rasp agurken før du har den i youghurten
- Ha i hvitløk etter smak (2 fedd holder for min del)
- 1/2 ts pepper
- 3/4 ts basillikum
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar