torsdag, januar 29, 2015

GRESKE KJØTTBOLLER MED TZATSIKI

Denne oppskriften her jeg lånt fra Godt, sundt og rimelig - en middagsblogg

Dette trenger du:
  • 500 gram karbonadedeig (jeg har også brukt svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig)
  • 1 egg
  • 1 løk
  • 3 båter hvitløk (eventuelt hvitløkspulver)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts chillipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts potetmel
  • 1 dl melk (eventuelt kefir/surmelk)
  • 1 boks hermetiske tomat
  • Poteter (en pose med frosne potetbåter er både lettvint og godt)
  • Tzatsiki (greske kjøttboller, ikke sant)
  • Og eventuelt en salat (Jeg kutter som regel opp bare tomat og agurk til denne retten)
Slik gjør du:
  • Bland alle ingrediensene (bortsett fra de hermetiske tomatene, poteter og tzatsiki) godt sammen og sett deigen i kjøleskapet så smaken får fordelt seg i et par timer.
  • Stek små kjøttboller i pannen
  • Tilsett hermetiske tomater og la det trekke en fem minutters tid
  • Stek potetene i ovnen slik at de er ferdige innen kjøttbollene er ferdig
  • Server!

Anne har også en knallgod oppskrift på tzatsiki.

Dette trenger du:
  • 1/2 l youghurt naturell
  • Agurk
  • Hvitløk
  • Pepper
  • Basilikum
Slik gjør du:
  • Skrell og rasp agurken før du har den i youghurten
  • Ha i hvitløk etter smak (2 fedd holder for min del)
  • 1/2 ts pepper
  • 3/4 ts basillikum

Ingen kommentarer: