Dagens fristelse var altså konfektkaken Sarah Bernhardt!
Oppskriften er hentet fra boka «Det søte liv», Kristines favoritter av Kristine Ilstad
Sarah Bernhardt er en skikkelig luksuskake, og i denne oppskriften lages den i langpanne, noe som gjør jobben mye enklere.
Mandelbunn:
400 g mandler
4 ts bakepulver
6 eggehviter
400 g sukker
Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Kaken stekes i langpanne, ca 30x40 cm
Mal mandlene og bland med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker videre, og fortsett piskingen til du har en myk marengs.
Vend i mandlene.
Fordel deigen i bakepapirkledt langpanne, og stek kaken i ovnen ved 175 grtader i 20 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis.
Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem.
Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukker.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag.
Sett kaken kjølig i et par timer.
Til sjokoladeglasuren smeltes kokesjokoladen sammen med smøret.
Avkjøl glasuren i noen minutter, men ikke lenger enn at sjokoladen fortsatt er flytende.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag, og sett den kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv.(la den stå på benken 10 min, slik at den får romtemp, da er det enklere å få rette kanter.
Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Kristines tips:
Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil kremen smelte inn i kaken.
Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren, ellers smelter sjokoladekremen.
Jeg pleier å la langpannen stå i et kjølerom i et par timer, men det går også an å sette kaken i kjøleskapet over natten, eller 1 time i fryseren.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar