lørdag, november 27, 2010

Tips for et lykkelig singelliv!

Tips for et lykkelig samliv singelliv

Utklipt fra en heimkunnskapsbok - fra 50-tallet



Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye. Du kjenner varmen strømmer mot deg når du hører deg selv bryte ut "Er du hjemme allerede?". Derfor, hold menn langt vekk. 

Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om deg selv, og dine behov. De fleste er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile når du kommer hjem. Da blir du glad, i stedet for at du er for sliten til å bry deg om deg selv. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du ikke har en mann som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi deg åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Du har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette menn. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Du kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

Rydd vekk rotet

Nyt turen gjennom huset når du kommer hjem, du slipper å samle opp sokker, aviser, oppvask osv. Gå bare over bordene med en støvklut etter du har spist. Du befinner deg på et sted med ro og orden, og det vil få deg til å føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er en glede.

Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er dine små skatter, og de bør se slik ut. 

Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom du må kjøre i rushtrafikken. Når du kommer hjem sett steroen på full guffe, slik at du slipper lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å rocke med når de kommer fra samværsavtalen. La dem bråke litt om sin far på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

Vær glad for å se deg

Motta deg selv med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha et forutsigbart hjem. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen din. Du trenger all den etikken du kan få.

Ikke!!

Ikke motta plager eller klager. Løs problemene før du kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til dagen etter. Også, ikke klag dersom barna kommer sent hjem til middagen, de har nok en grunn for det. Regn dette som et lite problem i forhold til hva andre kan ha gjennomgått den dagen. Ikke la barna oversvømme deg med problemer eller krav - lær dem og ta ansvar. 

Vær hyggelig mod deg selv


Ta frem godstolen eller hvil deg litt på soverommet. Ha en god drikke i bakhånd. Skaff deg et masasjeapparat om nødvendig, eller ta et enkelt fotbad. Ta en telefon til en god venn, og snakk med en myk og avslappende stemme. Slapp av.

Hør på ham Nyt freden

Du har kanskje et dusin ting å tenke på, men telefonsamtalen er ikke det korrekte tidspunkt. La din venn snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

La kvelden være din

Klag aldri dersom noen ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå deres stressende og trykkende verden og deres behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er de sure og irirtable, ikke slå tilbake igjen, forstå deres stressende vesen.

Målet

Prøv å gjøre ditt hjem til et sted med ro og orden der du kan forfriske seg selv i kropp og ånd, uten innblanding. Gjør du dette vil du heller være singel, enn sammen noen andre i verden og du vil bruke all din fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg liv på, ikke ved å høre på klaging eller å være til irritasjon for andre på!

Kreativt omskrevet fra: http://www.koweb.no/?id=2 

Ingen kommentarer: