fredag, januar 16, 2015

APPELSINKAKE - MED REDUSERT SUKKERINNHOLD

BUNN:

9 egg
510 gr. sukker (50/50 sukrin og farin)

450 gr. hv. mel
3 ts bakepulver

450 gr. smeltet marg som er avkjølt
3 appelsiner - revet skall og saft blandes

Visp eggedosis av egg og sukker, mens du smelter smør, måler opp det tørre og river/presser appelsiner.
Tilsett de tørre og våte ingredienser i røren.

Stekes på 175 grader i 30 - 40 min i langpanne.
Pyntes med melis og 150 gr. revet skjokolade

TOPPING:

125 gr. smør
200 gr. Philadelfia ost
125 gr. melis
125 gr. tagatesse
Noen dråper sitron

Kutt smøret i terninger og bland inn halparten av melis og tagatessen. Rør inn resten med å tilsette osten. Bruk stavmikser for en jevn krem, tilsett 1 ts sitron - smak til.

Pynt med sitronmelisse eller valnøtt på hvert kakestykke.

Ingen kommentarer: