Har laget en knallgod pastasalat og en frisk grønn salat som lørdagsmat. Her er oppskriften:
Pastasalaten:
- 500 g pastaskruer - kokes og kjøles (mens du hakker grønnsaker)
- 1 glass Fiskemannens pillede reker i lake (300 gr. reker)
- 1 beger Fiskemannens krepsehaler (200 gr. krepsehaler)
- 10 smakstomater (mellomstore)
- 3 paprika (gul, grønn, rød)
- 1/2 agurk
- 1/2 rødløk - tynne skiver som deles
- 1 bunt fersk dill - klippes i glass
- 1/2 - 3/4 flaske selskapsdressing
- 1/2 sitron (saften sprutes over og røres inn)
Alt av grønt hakkes, og blandes med pasta og dressingen røres inn i salaten slik at den blir "glatt".
Grøntsalaten:
- 1/2 Isbergersalat
- 1 Vestfoldsalat (knasende sprø)
- 1/2 agurk
- 1/2 rødløk
- 15 små tomater
- 1 beger Fetaost med hvitløksolje
Av oppskriften over får du en stor porsjon - til 8 skulle man tro. Ingrediensene fikk jeg oppgitt min lokale Spar (Tjøme hvor kjøkkenet er fristende og sørvis'n fantastisk) som selger salatene over disk. Hjem med varene bar det, og så slumpet jeg som over. Det er sjeldent resultatet blir likt originalen når jeg prøver meg på slikt, men denne gang var det full klaff.
Bon apetit - retten ble servert med fersk loff med smør til - Hvitløksbrød ville vært optimalt c",)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar