torsdag, april 27, 2017

RAMSLØKPESTO










Vask bladene, og la de tørke på et kjøkkenhåndkle.

SAUS OG SUPPEPESTO:
200 gr. ramsløk
3 dl olivenolje
50 gr. ristede pinjekjerner
Saften av en halv lime

PESTO MED PARMESAN
200 gr. ramsløk
4 dl. olivenolje
2 dl. ristede pinjekjerner
50 gr. parmesan
saft av 1 lime

Oljen helles i en stor bolle, og bladene, ost og kjerner tilsettes litt etter litt og kjøres med stavmixer eller i smoothi-maskin (funker veldig bra).

Hell blandingen over på glass. La det være plass til litt olje på toppen for å forseile blandingen - da holder den i et år i kjøleskapet.

Spar også noen blader til salaten. Pesto'n kan brukes til å pensle grillmat, et spiseskje i supper, smakstilsetning i burgere - alt mulig rart ...



Ingen kommentarer: