søndag, august 21, 2016

BJØRNEBÆRSYLTETØY MED TAGATESSE OG CHIAFRØ











600 gr. bjørnebær
100 gr. tagatesse
100 gr. sukrin gold
3 ss chiafrø

Skyll og rens bærene (legg dem litt i eddikvann, slik at alle kryp kommer ut, deretter skyll, og legg dem i gryte).
Varm opp, og stamp dem litt med en potetmoser, slik at det blir saftig nok til å rør ut tagatessen og sukrinen mens det er kaldt (tagatessen har en tendens til å klumpe seg i damp).
Når tagatessen og sukrinen er godt rørt inn så koker du opp. La det koke i ca. 15 min.
Tilsett 3 ss chiafrø for tykning - legg til mer etter smak og behag. Jeg liker den best litt tynn, da jeg bruker det mye sammen med cottage cheese og iskrem.

Så er det bare å hive det i sterileserte glass og avkjøle før de går i kjøleskapet for lagring.
Deretter er det bare å nyte ...

100 gr. gir ca 70 kalorier.
1 ts syltetøy er 15 gram ca - som blir 10 kcalorier og 3.8 karbohydrater pr. teskje.

Ingen kommentarer: