lørdag, desember 31, 2016

BÆFROMASJ :: BÆRFROMASJKAKE










2,5 dl. dronningsyltetøy (blanding av blåbær og bringebær (eventuelt også iblandet aroniabær). Mitt syltetøy er søtet med tagatesse.
3,5 dl. vann
2 pk Freia bringebærgelè
6-7 dl kremfløte (laktosefri)

Kok opp vannet og rør inn gelèpulveret, og deretter syltetøyet.
La blandingen stå i kjøleskapet til den blir klissete på toppen, og henger litt.

Visp kremen og vend den sammen med gelèmassen.










Til fruktfromasj:
Tilsett opphakket frukt; epleterninger, halve druer, bananbiter og bruk f.eks. av rester (jeg blandet inn rester av en fruktcoctail, men plukket ut druene i den - de var for "soggy"). Ikke bruk sitrusfrukter og kiwi, da fromasjen ikke vil stivne (blir til slusj sier ryktene). Vend inn frukten, hell den over i en serveringsbolle, og sett til kjøling i 4 timer.

Til fromasjkake: 
Fordel fromasjen over en nøttebunn, og sett den til kjøling i ca. 4 timer.

Pynt til begge: 
Hakkede nøtter og opphakket sjokolade eller chocolatechips, sjokosmell, sjokoblader/stjerner etc.

Inspirasjonen er hentet fra: http://www.anetteshus.com/enklere-blir-det-ikke/


NØTTEBUNN: 

3 egg
1 dl. sukker
0.5 dl. tagatesse
1 ts. vaniljesukker (Jacobs)
250 gr. hasselnøtter / mandler

Visp eggedosis, og vend inn hakkede hasselnøtter

Stekes i springform på 175 C i 20 - 35 min (avhenger av størrelsen brukt på springformen).

Denne porsjonen kan enten brukes på stor en springform, eller to mindre - høyden du ønsker avgjør og du må følge med på stekeingen etter 20 min.

Ingen kommentarer: